top of page

1 halvår av daytrading.

På onsdag har jag hobby daytradat inom aktiehandel i ett halvår. I och med corona har yrket mer eller mindre gått och blivit på heltid sedan i mars och troligtvis kommer att fortsätta vara så även i höst då jag inte känner för att jobba för någon annan än mig själv så som läget ser ut just nu. Ojojoj vad man utvecklats och lärt sig mycket både om sig själv och marknaden. Tycker överlag att det gott ganska så smärtfritt fram och tror det beror på att jag inte haft bråttom med min process och har bara stegvis tagit allt fram. Jag har sätt till att jag uppnår de mål jag satt innan nästa steg ska tas. Försöker se det som olika faser som jag äntrar och i varje fas finns ett mål som ska nås innan nästa fas tas vid. Nästa mål som jag har är att dubbla kontot fram till slutet av året. Handlar i dagsläget med ett 100k konto vilket funkar extremt bra för att starta sin trading resa med (när den gott och blivit mer seriös och du har byggt lite erfarenhet och skärmtid). Mellan feb-maj satt jag bara och handlade och lärde mig med ett litet 5k konto som jag lyckades få i kontinuerlig tillväxt. Sen i Juni har jag handlat med 30% av mitt 100k konto och planen är att i slutet av sommaren börja handla med hela kontot och sedan dubbla det innan året är slut. Rent tidsmässigt så tror jag att jag klarar det och ser det som ett rimligt mål.


Några tips som jag kan skicka med för de som vill börja med daytrading är att - Ha en bra terminal! Själv handlar jag genom Infront som är en grym terminal.


- Börja med en liten summa pengar och lär dig växa om inte dubbla denna summan innan du börjar handla med ett större konto


- Fokusera inte på pengar in utan lägg fokus på din process och utveckling. Vill du bara försöka bli bättre och bättre hela tiden kommer resultaten med tiden. - Ha 2 strategier! En mental strategi och en mekanisk som du handlar efter. Glöm inte att 90% ligger i den mentala biten. Lär känna dig själv och din riskvilja! Till sist vill jag bara säga det att jag är en riktig gröngöling inom trading och är inte lönsam och har mycket att lära så ta mina tips med en nypa salt Allting gott Björksinvest:))


497 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page