top of page

Att hålla förluster små är nyckeln till tradingframgång!

Fick under veckan uppleva en helt fantastisk handels vecka och den största anledningen till det måste nog ha varit att jag lyckades hålla förlusterna så extremt små varje dag. Har verkligen hittat en metod för att hålla förlusterna så pass små och de handlar rent kortfattat om att jag ger inget tålamod till de trades som börjar gå emot mig utan drar stoppen så fort jag känner eller ser att boken motbekräftat min tes för vart ja trodde pris skulle. Här gäller det att ha disciplin och snabbt kunna ställa om rent mentalt för att exekvera för att ta förlusten och inte börja leva på en förhoppning om en vändning de är då de kan bli förödande. Glöm inte! De handlar inte om att ha rätt eller fel utan att följa sin plan för varje enskild trade. Trading är ett sannolikhetsspel och fokus ska ligga på att följa sin strategi och exekvera den inte försöka ha rätt i varje enskild liten trade. Vad varje enskild trade ger dig i utfall är inte viktigt utan det är helheten av massor av trades som räknas. Vad de gäller de vinnande tradsen så när jag märker att boken och marknaden bekräftar min tes så gäller det för mig att ha tålamod och inte påverkas av det bruset som ibland kan uppstå i orderböckerna. Marknaden reder alltid ut vart pris ska och då gäller det att ha tålamod och tillit till Mr. Market. Sammanfattningsvis så se till att inte ge tålamod till de trades som går emot dig så bibehålls förlusterna oftast små om inget oväntat händer som en nyhet etc och ist ge tålamod till de tradsen som du känner går din väg, där du känner conviction och våga rid ut den rörelsen som bildas. Inget av det jag tagit upp är några tips och alla är olika och hanterar förlust trades på sitt sätt. Detta är mitt sätt och de är inte säkert att det passar just dig. Som vanligt handlar det om att testa sig fram och gå sin egna väg:) Allting gott, BjörksInvest;)


248 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page