top of page

Att nollställa sig

Något som jag känner att jag behöver jobba på i min trading är att kunna nollställa mig efter att ha gått på minor. Med tiden så utvecklas min handel och därför märker jag av var jag finner edge och inte. Under denna vecka fick jag ta två lite större smällar där jag gick in med full tänkt size och hamna emot spreaden och köpare fanns flera % ner o boken. Lyckades ändå rädda upp veckan på ett hyggligt sätt. När man sitter och handlar så är det som att ställa sig i en boxningsring mot marknaden. Man sitter på helspänn efter möjligheter och man är 110% fokuserad. Men så fort man råkar gå på en större smäll så är det som att man blir helt från kopplad. Från att fokuset gick på skärmarna och vänta in nya plays så är det som att all tankekraft, energi och koncentration går åt att älta den där förlust traden som blev betydligt större än man tänkt. Jag har jättesvårt att komma in i mitt tradingmode efter det vilket kanske inte är så konstigt. Men tror att de är så sjukt viktigt att kunna nollställa sig själv och bara gå vidare till nästa trade. Att nollställa sig själv innebär i grund och botten att du accepterar läget som det är. Men problemet för mig är att den där förlust traden ligger så inbiten inom än att man agerar med rädsla i marknaden vilket gör att man missar massa plays som marknaden ger än. Tror överlag att de är sjukt viktigt att man är medveten om att minor kommer man att gå på då och då och bara acceptera det. Man kommer aldrig undvika att gå på smällar. Detta är marknaden och de flyger in aktörer från höger och vänster och man kommer aldrig kunna förutspå vad deras nästa move kommer vara. Så att alltid vara medveten att det kan hända vad som helst och de finns inget jag kan göra något åt det.. Sen tror jag också att de är viktigt att man anpassar sig efter vad för typ av aktie man handlar. Är det mer "stökiga" orderböcker så kanske man inte kan träffa boken perfekt utan att snitta och ta mindre positioner då är att föredra (inte vad jag gjorde kan man ju lugnt säga). Medans i bolag där vi har en tajtare spread kan man försöka handla mer rätt på. Detta var bara lite av mina reflektioner och tankar. Önskar er en fortsatt fin Lördag! Allting gott, BjörksInvest:))


101 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page