top of page

En trade som rann en helt ur händerna.Vad förse gick här egentligen?? Ska de vara så svårt att kunna hålla sig till sin exitplan? Blir arg på mig själv nu i efterhand då jag vet exakt vad som skulle göras, men jag gjorde raka motsatsen.

Traden på bilden är ett skolboksexempel på hur en odisciplinerad trader agerar. Många errors i en och samma trade och tänkte ta och förklara lite vad som egentligen gjorde att denna trade blev så sne så att ni slipper att hamna i samma sits! Kort gott sagt så landar allt i brist på dålig disciplin och inte följde min tänka plan för exit. De farligaste i allt de här är att när jag väl väljer i huvudet att bryta mot min tänka exitplan är att då kliver jag ut på "öppet vatten" i och med att jag väljer och bryta mot min plan så har jag ingen plan och ist så lever traden vidare på en förhoppning om en vändning upp. Att leva på "hoppet" är det samma som att gambla skulle jag säga. När du väljer att ta steget ut ur din tänka plan kan vad som helst hända, vilket resulterar i att du kan inte tänka klart. Jag började ist leta efter signaler om att en potentiell vändning skulle kunna vara på ingång. Vilket ledde till att jag valde att filtrera den information som marknaden gav mig och försökte därför bara tolka den informationen som jag ville se och glömde helt bort de signalerna som tydde på vidare nedgång. I grund och botten så handlar det inte om att ha rätt eller fel utan att ALLTID följa sin tänka plan både för target och för exit med förlust. I denna trade så brottades jag med "fear of being wrong" Jag visste redan att jag haft en bra trading månad med extremt få och små förluster och när väl priset fortsatte vidare ner och förlusten blev större och större så kände jag "neej jag kan inte acceptera att ta en förlust på dessa nivåer" Jag blev helt enkelt förblindad och insåg inte riktigt att hade jag bara tagit förlusten så som det var tänkt så hade det bara blivit en normal förlust och livet hade kunnat gå vidare. Ett tips till alla där ute är att du ska se din trade ur 3 scenarios 1. De blir stor vinst

2. Liten vinst. 3. Liten FÖRLUST


För att de ska bli en liten förlust så måste du: 1. Hålla dig till tänkt exit plan! 2. Vara disciplinerad 3. Se allt ur ett sannolikhetsperspektiv. Acceptera förlusterna och gå vidare till nästa trade!


175 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page