top of page

Första inlägget!!

I och med att detta är mitt första inlägg så tänkte jag ta och berätta lite mer om mig själv och lite tankar kring vad jag kommer att skriva om här på hemsidan.


Jag är en ung börsspekulant som har hållit på med aktieplaceringar sen 2018. Jag värdesätter kunskap högt på prioriteringslistan här i livet och målet är att kunna i framtiden livnära mig på min aktiehandel och trading. Jag är nybörjare överlag inom börs och finans och befinner mig i utforskarläget som trader. Jag älskar personlig utveckling. Jag ser denna hemsida som ett sätt för min egen del att få skriva av mig på. Lärdomar, insikter och massa annat som jag sedan kan dela med mig av till er.

Trodde aldrig för 2 år sedan att jag skulle starta min egna blogg inom börs och finans. Där och då var jag bara en i mängden som hörde att man kunde bli rik på aktiehandel. Minns att vi stod i skolans korridor då en av mina klasskompisar berättade att hans far hade gjort fin avkastning på Fingerprint yran. Därför trodde jag först att man kunde göra snabba klipp och bli rik fort på aktiehandel. Fick rätt så snabbt börja tänka om och se det ur ett längre perspektiv, vilket gav en viss besvikelse där och då.


Första gången jag fick höra ordet "trading" var när en finanstwittrare och trader kom och föreläste på vår skola. Minns när han sa att han gjorde 250k i månaden, vilket fick mig att storkna. Hade även min grymma polare @Monelusk (Följ han på twitter) till min hjälp och de mesta som jag lärt mig har jag lärt mig av han. Utan han så hade inte detta intresset kunnat växa så som det gjort. Han har agerat lite som mitt bollplank, vilket jag är evigt tacksam för och att dessutom ha någon att dela sitt intresse med har varit guld värt.


Till en början så höll jag bara på med långsiktiga investeringar och la mycket tid på att lära mig fundamental analys. Gjorde en hel del bolagsanalyser under den första tiden. Men kände att de gick för långsamt! Jag ville se resultat fort i mina antaganden och att då sitta i flera år för att se om man fick rätt eller inte var inget för mig. Som sagt jag ville se snabba klipp och då började jag snegla på swingtrading där jag med tiden fått stora delar av min TA kunskap. Swingtradingen har därefter givit nyckeln till day tradingen som jag började med i höstas.


De roliga med hela resan är att jag har byggt upp en väldigt bred kunskapsbas. Allt från hur ett bolag fungerar, till hur de värderas, till hur man kan se hur köpare och säljare agerar genom att studera candlesticks och psykologin som kommer ut över det. Har lagt ner hejdlöst mycket tid på mitt börsintresse de senaste året och de jag kan konstatera är att disciplin, tålamod, ihärdighet samt en nypa ödmjukhet är nyckeln till att bli en duktig trader och investerare (Enligt mig).


Om du orkat läsa ända hit ner så är du en riktig stjärna! God avkastning på er önskar Björken:)


423 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page