top of page

Höga toppar och djupa dalar.

De finns nog inget annat jag hellre skulle vilja syssla med än just trading. Men trading är precis som vilket annat prestationsbaserat yrke som helst, vilket innebär att de går i perioder hur bra man presterar. De senaste veckorna för mig har varit extremt tuffa. Så tuffa att jag inte lyckats vara lönsam. Detta för stunden kan vara fruktansvärt påfrestande för psyket och den mentala hälsan. Jag har under en längre tid haft ett riktigt bra flow i min handel och lyckats åstadkomma sådant som ja inte trodde var möjligt så här tidigt in i processen. Detta leder så klart till ett bra självförtroende ett så pass bra självförtroende att jag fått övertro på mig själv och tror att jag vetat bättre än marknaden och de är då marknaden såklart ger än en käftsmäll som får än att komma ner på jorden igen. De i kombination med en rapportperiod som gjort småbolagsmarknaden väldigt lugn och trögrörlig i mitt tycke. Jag presterar som allra bäst när det rör sig. När de är hause eller blodig bäs. Vill ha volla! Men när det blivit lugnare så har man inte anpassat sig efter det och väntar på setuper som i detta marknadsklimat inte finns. Här sitter man och tycker att marknaden inte erbjuder ett piss men i själva verket är det jag som väntar på fel typer av lägen. Målet för mig framåt ska bli att vara mer stabil i vevet. Så man inte får dessa flowiga perioder och sedan ett par veckor där det hackar upp och ner. Kommer må så mycket bättre i skallen av att känna att man varje dag går med vinst (inte alltid såklart) ist för att de ska vara en ojämnintjäning som gör än stressad och som tär på psyket. = bygg upp flera strategier som du applicerar i olika marknader. Men sagt de för. Ur varje tuff period tar man sig ut starkare på andra sidan och kommer ut som förhoppningsvis en bättre trader och version av sig själv. Man får försöka se lärdomar och insikter som byggstenar som bygger utvecklingen framåt och som på så sätt gör än bättre med tiden. Allting gott, Björken:)


413 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page