top of page

Rutiner och sunda vanor skapar effektivitet!

Rutiner är något av det bästa man kan skapa. Att bilda bra vanor och rutiner är det som gör oss effektiva, de är det som gör att vi får ut mer utav vår tid och de finns många smarta knep där ute som man kan dra nytta utav. Det häftiga med rutiner är att de blir som en kedjeeffekt som sedan smittar över sig på annat. Ta bara ett sådant exempel som att man vill träna mer eller sluta röka när man påbörjar sin process mot att träna mer kommer det leda till att du kommer vilja äta nyttigare, dra ner på alkohol intaget vilket slutar upp med att du får en mer hälsosam livsstil och allt började med att du vill få in en rutin i att börja träna mer. Som trader är rutiner det viktigaste vi har. Utan mina dagliga rutiner under mina handelsdagar så skulle jag aldrig kunna prestera på det sättet som jag gör. Att jag alltid får in min morgonpromenad, äter samma frukost vid samma tidpunkter är jätte viktigt för mig. Jag ska då erkänna att jag är extremt petig med mina rutiner och följer de till punkt och pricka. Det kan vara som en sådan liten sak som att jag alltid tar 3 st gurkskivor på mina 3 mackor varje morgon. Tar jag fler eller färre känns det som att något är fel. Gör jag inte mina avslappningsövningar strax innan börsen öppnar eller bara en sådan sak som att jag inte får in mitt dagliga gympass. Dessa saker har blivit lika viktigt som att äta mat för mig. Är mer eller mindre beroende av mina rutiner för att jag ska kunna vara så produktiv och effektiv om dagarna. Nedan tänkte jag att jag tar och delar med mig av 5 bra vanor och rutiner som jag har applicerat under mina timmar på dygnet.

  1. Ha alltid för vana att gå upp och gå och lägga dig under samma tider. En grym vana som hjälper dig att få in en bättre sömn rutin och som gör att du kommer sova bättre under nätterna.

  2. När vi ändå är inne på sömn tema så tycker jag att man ska få in som en vana att alltid avluta dagen med att läsa i en bok. De hjälper dig komma ner i varv och få annat att tänka på än att kolla telefonen och massa sociala medier. Just nu läser jag boken " The power of habit" som just lär mig extremt mycket om detta ämne som jag skriver om idag. En grym bok som jag verkligen rekommenderar alla att läsa!

  3. Starta varje morgon med att ta en morgonpromenad. Ett superbra tillfälle att reflektera, rensa bort jobbiga och dåliga tankar från hjärnan och andas in frisklust. Blir helt enkelt en fräsch start på dagen. Starta ALDRIG dagen med att kolla telefonen. Jag kollar inte på min telefon förns efter 11.30 om dagarna.

  4. Sätt ut tidpunkter på dagarna som du kollar på sociala medier. Låt även ditt sociala medier tittande få bli en egen rutin. Själv har jag tre tidpunkter om dagarna som jag kollar sociala medier och de är 11:30, 17:45 och kl 21:30. Genom att ha en egen rutin för ditt sociala medier tittande så slipper du låta telefonen bli som "bebis" som man hela tiden känner att man behöver hålla koll på och "mata" (om ni fattar vad jag menar) (twitter är ett undantag då det ingår i jobbet som tradar att vara uppdaterad i)

  5. Något som jag ser på gymmet är att många kollar sina telefoner alldeles för mycket och därför vilar för länge mellan sätten och tappar fokus på gym övningarna. Något som jag alltid gör för att undvika detta problem är att jag stänger av wifi under mitt gympass vilket gör att jag bli mer effektiv under mina pass och får drf mer tid över till annat. Detta var mina 5 tips för att bygga bra och sunda vanor och rutiner. Många av dessa saker har ni säkert hört, men då får det ist bli en påminnelse till er. Allting gott, BjörksInvest:))


89 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page