top of page

Vad är ditt varför?

Detta inlägget tänkte jag skriva lite om vikten av att hitta punkterna som skapar motivation och målmedvetenhet. Jag tänkte berätta vad mina fem "varför" är och varför jag dagligen sitter och tradar och vad jag vill uppnå med det. Jag tror att de är jätte viktigt att kunna identifiera vad ens "varför" här i livet är. Vad är det som får dig att stiga upp på morgonen och utvecklas samt ta dig vidare framåt i livet? Vad är det du vill uppnå innan du lämnar moderjord? Därför tror jag att de är viktigt att reflektera lite över sin framtid och vad man vill lämna efter sig. Alexander Pärleros som driver framgångspodden tyckte jag hade en grym övning där man reflekterar över 5 frågor: - Var är jag nu? - Vad har jag för mål? - Vad behöver jag göra för att nå ditt? - Vilken inställning behöver jag ha? - Vad är dina 5 varför? Att besvara dessa frågor hjälper dig verkligen att ta kontrollen över hur du ska ta dig ditt du vill. Jag tycker främst att sista frågan "vad är mitt varför?" är särskilt viktig. De måste finnas något som driver dig framåt, Något som får dig att göra de där lilla extra för att komma lite längre än alla andra! Att vilja bli en lönsam heltidstrader är så mycket mer än pengarna för mig. De handlar i grund och botten om att jag vill bevisa för mig själv att de är möjligt. Om alla andra där ute kan så ska bannemig jag kunna göra samma resa. Jag har överlag varit en extremt liten, skygg, rädd och tanig kille, med extremt dåligt självförtroende och självkänsla. Var aldrig den populära coola killen i grundskolan snarare den utstötta killen som alla kunde göra, säga vad de ville till då jag aldrig våga säga ifrån. Har alltid sätt mig själv som de "fula ankungen" Trading för mig handlar i grund och botten om att bevisa för mig själv och min omgivning att den lilla spinkiga, rädda killen med dålig självbild kunde vända på klacken och visa raka motsatsen!

Ett annat varför är självklart att jag vill ha det bättre ekonomiskt ställt. Kunna få vara sin egna chef och styra över sin egna tid. En annan del av det hela är att jag vill inte vara som alla andra. Jag vill kunna sticka ut från resten av flocken och målet för mig är att bli något betydligt större än en heltidstrader. Människor där ute ska veta vem jag är och vad jag åstadkommit. Jag vill inspirera, hjälpa och motivera andra till att våga sticka ut och ta sig längre än de flesta andra i livet. Sist men inte minst så vill jag kunna ge tillbaks till min fina familj. Är inte uppvuxen i någon rik familj eller släkt och att kunna få ge tillbaks och få uppfylla familjs och släkts drömmar är något som jag verkligen värdesätter och får mig att vilja kämpa extra mycket. Jag vet att kommer kommer att lyckas då mitt "why" är tillräckligt starkt och motiverat. Jag hoppas att min tradingdröm ska kunna öppna upp dörren till större saker i framtiden och hjälpa mig till att bli den bästa versionen av mig själv. Hoppas även att denna blogg ska kunna hjälpa, motivera och inspirera andra:) Detta inlägget blev visst lite mer personligt än jag trodde hoppas ni har överseende med det. Behövde helt enkelt skriva av mig lite;) Allting gott, Björken!

182 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page